Tým HBC Plzeň zvítězil na turnaji v německém Deggendorfu

Družstvo HBC Plzeň složené z hráčů A-týmu a B-týmu vyhrálo 8. ročník poháru města Deggendorf. Tým tak navázal na předloňské turnajové vítězství. Plzeňané uspěli v konkurenci jedenácti týmů a v turnaji nezaznamenali jedinou porážku. Triumf zajistil Západočechům dokonalý obrat v posledním utkání turnaje proti Landshutu.

Všechna utkání turnaje byla hraná na patnáct minut hrubého času. Nejdříve se týmy utkaly v základních skupinách. Vítězové postupovali do boje o první místo. Družstva na druhých příčkách hrála o čtvrté místo. Třetí v pořadí bojovali o sedmé místo. Poslední dva týmy skupiny B a C spolu svedly duel o desátou příčku.

Tým HBC Plzeň v základní skupině porazil všechny soupeře bez obdržené branky. V boji o první místo pak narazil na Landsberg, který porazil 3:1 a protože stejným poměrem zvítězil i Landshut, byl poslední duel dne skutečným finálovým kláním. Landshut vedl v utkání již 2:0, jenže Plzeňané minutu a půl před koncem srovnali a v závěru přidali vítěznou trefu a pojistku do prázdné branky.

Plzeňané si vedle poháru pro celkového vítěze odvezli také jedno individuální ocenění. Nejlepší útočníkem turnaje byl vyhlášen Martin Regner.

Momentky z turnaje najdete ve fotogalerii.

Účastníci turnaje

Skupina A: Deggendorf Devils, Landshut Scorpions, Lousy Lobsters Wutach
Skupina B: TSV Seebach, Landshut Jets, EVL-Fanclub Landsberg, Slza Okrisky
Skupina C: Spartak Deggendorf, Landshut Kings, Oberland Tornadoes, HBC Plzeň

Sestava HBC Plzeň

Semera - Kamínek, Šlajs, Kovářík, Chlupatý - Arnet, Regner, Balíček, Koza, Pešír, Otava, J. Kadaně.

Výsledky utkání HBC Plzeň

Základní skupina C:
HBC Plzeň - Oberland Tornadoes 7:0
HBC Plzeň - Landshut Kings 4:0
HBC Plzeň - Spartak Deggendorf 1:0

Skupina o 1. místo:
HBC Plzeň - EVL-Fanclub Landsberg 3:1
HBC Plzeň - Landshut Scorpions 4:2