Sobotní zápas bude hodně důležitý, říká Petr Gřonka

Starší dorost má za sebou první dva zápasy semifinále, po kterých je stav série nerozhodný 1:1. O nadcházejícím víkendu čeká obhájce titulu dvojzápas ve Vsetíně, který už může rozhodnout o postupujícím. o napínavých bojích se soupeřem z Valašska se rozpovídal plzeňský útočník Petr Gřonka, který nechyběl ani u loňského úspěchu.

Starší dorost dominoval základní části a zopakoval tak výsledek z minulého roku. Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny z hlediska celého týmu?
Hodně pozitivně, protože na začátku sezóny jsem to vůbec nečekal. Ale už první zápasy ukázaly, že budeme mít velmi silný tým. Vítězství v základní části je zásluha všech hráčů a samozřejmě jsme občas potřebovali i kapku štěstí. Teď nás ale zajímá už jenom play-off, ve kterém chceme být stejně úspěšní.

Spokojený můžeš být i s vlastními výkony...
Základní část se mi opravdu celkem povedla, jen těch gólů jsem mohl dát víc. Vyhrál jsem soutěž nahrávačů v celé extralize, ale to je velká zásluha Michala Průchy a Petra Ondry, se kterými jsem celý rok hrál. Navíc se mi vyhýbala zranění, což snad ještě pár týdnů vydrží.

Pojďme k play-off, ve čtvrtfinále jste narazili na Most. Výsledky vypadaly jednoznačně, ale jaké to bylo na hřišti?
Každý soupeř je v play-off těžký a Most nebyl výjimkou. Čekal jsem od nich nepříjemnou hru a tu předváděli. Výborně jim zachytal brankář, na kterého našel recept snad jen Michal Průcha, jinak jsme se střelecky trápili. Myslím, že rozhodla naše vyšší hráčská kvalita a to, že soupeř již v některých fázích utkání fyzicky nestíhal.

Mrzí tě, že jste neměli mezi čtvrtfinálovou a semifinálovou sérií delší pauzu podobně jako A-tým?
Mrzí mne z důvodu, že neuvidím zápasy našeho áčka v Plzni. Ale jsem rád, že jsme vyhráli ve třech zápasech a v zápasovém tempu pokračujeme dál. Odpočinku máme dost i přes týden, a tak mi nevadí hrát každý víkend. Jsme na to zvyklí i z dlouhodobé části.
Petr Gřonka se raduje se svými spoluhráči z gólu do sítě Mostu
První zápas semifinále se vám příliš nepovedl. Trenéra Martina Kovaříka mrzel nepovedený začátek, souhlasíš?
Každý v šatně víme, co kdo udělal špatně a řekli jsme si to. Už je to minulost. Každopádně Vsetín byl v sobotu dvě třetiny rozhodně lepším týmem než my. My jsme začali hrát až po druhé přestávce a to už na vyrovnání nestačilo.

V druhém semifinálovém zápase jsi byl zařazen až do třetí formace, přesto jsi nahrál Martinu Jarešovi na velmi důležitý druhý gól...
Ona to ani nahrávka nebyla. Nevím jestli se při vhazování odrazil míček z mé hole, nebo hole soupeře. Ale jsem rád, že jsem byl na hřišti při důležitém okamžiku. Trenér mne přeřadil do třetí formace, což mne samozřejmě mrzí, protože každý chce být v důležitých chvílích na hřišti. Pokud budu makat na tréninku, věřím, že si vybojuji zase lepší postavení.

Teď vás čekají dvě utkání ve Vsetíně, s jakým cílem tam jedete?
Zlomová bude sobota. Ta hodně napoví. Musíme dát do zápasu vše, protože jen by nebylo příjemné jít v neděli na zápas s tím, že může být náš poslední. Bude to boj, který chceme rozhodně vyhrát.

Ty patříš k několika hráčům, kteří zůstali z loňského mistrovského kádru. Myslíš si, že máte šanci a kádr na obhajobu?
Teď nemá smysl spekulovat o obhajobě. Nejdříve musíme přejít přes Vsetín. Nejdříve musíme urvat víkendové zápasy a pak přemýšlet o finále.