Hokejbal na plzeňské radnici, navštivte výstavu SPORT 2010

Mázhaus plzeňské radnice patří od 22. března do 2. dubna výstavě SPORT 2010, kterou připravila Nadace sportující mládeže ve spolupráci s hokejovým klubem HC Plzeň 1929, hokejbalovým oddílem HBC Plzeň a obecně prospěšnou společností Mládež a sport. Výstava je přístupná denně od 8 do 18 hodin.

Tisková zpráva Nadace sportující mládeže

Jak se již stalo v posledních letech tradicí, bude mázhauz plzeňské radnice v druhé polovině března patřit sportu. Od 22. března do 2. dubna zde proběhne výstava SPORT 2010, kterou připravila Nadace sportující mládeže ve spolupráci s hokejovým klubem HC Plzeň 1929, hokejbalisty z HBC Plzeň a obecně prospěšnou společností Mládež a sport.

Plzeňští indiáni momentálně válčí v play-off hokejové extraligy. V mázhauzu se během následujících čtrnácti dnů můžete dozvědět informace z historie klubu i jeho zákulisí. Zejména pak o způsobu práce s mládeží HC Plzeň 1929 včetně představení nejslavnějších odchovanců v čele se současným kapitánem a generálním manažerem Martinem Strakou.

Že má hokejbal v Plzni celou řadu příznivců ukázalo loňské mistrovství světa, které metropole západních Čech hostila. Fanoušci tohoto sportu se mohou těšit na profil nejúspěšnějšího hokejbalového klubu na Plzeňsku, který letos slaví 20 let svého vzniku. HBC Plzeň se i přes krátkou historii může pochlubit řadou úspěchů, jejichž přehled bude součástí expozice SPORT 2010 na plzeňské radnici.

Další část výstavy bude věnována podrobným profilům sportovních nadějí nominovaných v anketě o nejlepší sportovce města Plzně roku 2009 v kategoriích žactva a dorostu. K vidění budou i fotografie ze slavnostního vyhlášení ankety, které proběhlo 11. března v obřadní síni plzeňské radnice. Chybět nebude ani představení dalších projektů a aktivit Nadace sportující mládeže směřujících ve prospěch sportovně talentované mládeže.

Zejména pro mladší návštěvníky výstavy je přichystána vědomostní soutěž o drobné ceny věnované Nadací sportující mládeže, HC Plzeň 1929 a HBC Plzeň.

Partnery výstavy jsou televize R1 ZAK, Elfetex, Ford Hornát, Auto Hornát – prodejce vozidel značky Renault a Nadace 700 let města Plzně.

Výstava je přístupná denně od 8 do 18 hodin.

Fotografie z výstavy