Trenér Kurfürst je s přípravou spokojen, naopak jej trápí marodi

Hokejbalisté HBC Plzeň jsou v Českém poháru mezi nejlepší osmičkou. Rozhodlo o tom jejich nedělní vítězství 3:1 na hřišti regionálního rivala v Dobřanech. S tím je trenér Kurfürst spokojen, ale trápí jej zdravotní stav mužstva. Nejen o tom se zmínil v hodnocení zimní přípravy, která míří do finiše. Jarní část extraligy totiž startuje již 27. února.

Plzeňští hokejbalisté se v Dobřanech na postup hodně nadřeli, i proto, že trenér Rostislav Kurfürst musel řešit problémy se sestavou. "Některé hráče jsem musel povolat ještě v sobotu, protože v pátek nebyli na tréninku, měli zvýšenou teplotu, berou antibiotika. Trošku to byl problém, v pátek nás bylo na tréninku i s dorostenci čtrnáct, takže jsem musel povolat i nemocné hráče."

Úvod utkání patřil domácím, kteří se také ujali vedení. "Na začátku jsme hráli špatně, až od desáté minuty druhé třetiny jsme začali hrát trochu podle mých představ. Ale to jsme hráli na pár lidí, abychom se dostali do tempa a soupeře pod tlak."

Svěřenci Rostislava Kurfürsta mají pravidelně v zápasech více střeleckých pokusů než jejich soupeř, ale v koncovce se dost trápí. Nejinak tomu bylo i v souboji s dobřanským Snackem. "Ve třetí třetině bylo otázkou času, kdy dáme góly. Měli jsme zase hrozně moc šancí, ale ani z těch vyložených, kdy stojíme před prázdnou brankou, nedáme góly."

Extraligový lídr prožil po výsledkové stránce hodně podařenou zimní přípravu. Ani jednou neprohrál a pouze s pražským Kovem se rozešel smírně po remíze 3:3. "Příprava byla podle mých představ, sehráli jsme výborně obsazený Pilsen cup a ty zápasy nám dali hodně. Na turnaji byly dva slovenské týmy, vítěz švýcarské ligy a Hradec Králové, takže já jsem s přípravou spokojený."

Po zimní pauze se o posledním únorovém víkendu opět rozeběhnou extraligové boje. Do konce základní části zbývá odehrát sedm zápasů, ale jen dva z nich uvidí příznivci Západočechů v plzeňské hale. "Pro nás je to dobrá příprava na play-off, v něm budeme také hrát venku řadu utkání," je si vědom plzeňský lodivod.

Plzeňané mají po patnácti podzimních kolech v tabulce čtyřbodový náskok před kladenským KEBem a tak jsou cíle pro jarní část soutěže jasné: "Chtěli bychom být po základní části co nejvýše postavení. První, druzí to je ideální. A tomu podřídíme všechno."

Před pohárovým zápasem sužovaly mužstvo nemoci, do víkendového dvojzápasu by ale snad měl mít Rostislav Kurfürst kompletní kádr. "To je možná moje největší přání do jara, aby se nám vyhnuly nemoci a zranění a abychom byli kompletní."