Po prvním dnu Pilsen Cupu jsou stoprocentní Vrútky a Plzeň

Pilsen cup má za sebou první hrací den a každý zápas nabídl zajímavou podívanou. Brankáři museli lovit celkem dvacetkrát míček ze svých branek a soupeři se nešetřili ani v osobních soubojích. Hrdinou dne je Martin Lihan z týmu Kometa Vrútky, který v utkání s Hradcem zaznamenal hattrick a výrazně tak Vrútkám pomohl k prozatimnímu vedení. Obě svá utkání vyhrála i domácí Plzeň.

Výsledky prvního dne


HBC Plzeň - HBC Autosklo H.A.K. Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0) | Podrobnosti o utkání

Utkání dvou týmů ze špičky české extraligy přineslo podle očekávání vyrovnaný souboj a celou řadu tvrdých osobních soubojů. V první půlce na hřišti jiskřilo až přespříliš, přesto byly zajímavé momenty k vidění i před oběma brankáři. Jenže stav se nezměnil, Šulan i Hora vládli svému území bezchybně. Až v 32. minutě se diváci dočkali úvodní a nakonec také poslední branky. Pavel Štulc při přesilovce pěti proti třem zametl za bezmocného hradeckého gólmana odražený míček a poslal Plzeňské do vedení. Východočeši se sice dostali k závěrečnému náporu umocněnému nejdříve přesilovou hrou a posléze odvoláním brankáře, jenže na důslednou obranu a klidného Šulana recept nenašli.

ŠHBK Ružinov Bratislava - Oberwil Rebels 3:3 (2:2, 1:1) | Podrobnosti o utkání
První mezinárodní souboj v rámci Pilsen Cupu nenašel vítěze. Ružinov sice v utkání třikrát vedl o jednu branku, jenže Oberwil vždy dokázal během několika minut vyrovnat. Slovenskému týmu nepomohla ani přesilová hra, kterou hrál závěrečných 87 vteřin. Gólman Pascal Melliger již počtvrté nekapituloval. O vyrovnanosti utkání svědčí také poměr střel 21:21.

HBC Autosklo H.A.K. Hradec Králové - HBK Kometa Vrútky 2:6 (0:2, 2:4) | Podrobnosti o utkání
Hradečtí hokejbalisté sice zvládli dotáhnout dvoubrankovou ztrátu na svého soupeře, přesto nakonec vysoko prohráli. Lví podíl má na vítězství Vrútek Martin Lihan a jeho tři přesné trefy. V tom nejlepším světle se představil také Tomáš Ruttkay, který zaznamenal čtyři kanadské body. Naopak produktivita Východočechů byla bídná, z devětadvaceti střel vytěžili jen dvě branky.

HBC Plzeň - ŠHBK Ružinov Bratislava 2:0 (1:0, 1:0) | Podrobnosti o utkání
Plzeňští hokejbalisté ani ve svém druhém utkání na turnaji nezaváhali. Petr Šulan udržel proti Ružinovu opět čisté konto a svým výkon nasměroval tým k vítězství, které zajistil dvěma přesnými zásahy kapitán Martin Kadaně. Slovenský tým sice vyslal 23 střel, ale radosti z gólu se nedočkal. Nepomohla mu k tomu ani dlouhá pětiminutová přesilovka.

HBK Kometa Vrútky - Oberwil Rebels 2:1 (1:1, 1:0) | Podrobnosti o utkání
Kometa Vrútky se ve svém druhém vystoupení na turnaji ujala rychle vedení zásluhou kanonýra Tomáše Ruttkaye a vypadalo to, že zápas bude mít jasný průběh. Jenže Oberwil dokázal ještě před přestávkou vyrovnat a za nerozhodného stavu si připravil i několik slibných situací. Za jejich nevyužití byl potrestán Kovačovou nakonec vítěznou brankou. Marná už byla závěrečná snaha švýcarského týmu, který se i v oslabení ještě dostal na dostřel Faberovy branky, jenže míček už za slovenského brankáře nikdo z Rebelů neprotlačil.

Tabulka po prvním dni

1. HBK Kometa Vrútky 2 0 0 8:3 6 
2. HBC Plzeň         2 0 0 3:0 6
3. Oberwil Rebels    0 1 1 4:5 1
4. Ružinov           0 1 1 3:5 1 
5. Hradec Králové    0 0 0 2:7 0