Kempu U20 se zúčastní čtveřice Plzeňanů

Chrudim - V pondělí 4. ledna byla zveřejněna nominace na kemp reprezentačního výběru do 20 let, který se uskuteční o víkendu 30. a 31.ledna v Plzni. Pozvánky od trenérů Jiřího Mašíka a Rostislava Kurfürsta dostalo i kvarteto Plzeňanů. Mezi brankáři byl nominován Tomáš Větrovský. Z obránců se kempu zúčastní Michalové Slanec a Bezděk. Útočné řady Plzně bude reprezentovat Jaroslav Liška.

Tomáš Větrovský

Stejně jako další tři nominovaní Plzeňané přešel před letošní sezónou z mistrovského staršího dorostu do A-týmu, za který však na podzim zatím nenastoupil. V první seniorské sezóně vypomáhal B-týmu a prvoligovému Tatranu Třemošná. V rezervním týmu odchytal čtyři zápasy s úspěšností 87,18%. Za Třemošnou nastoupil také čtyřikrát a jeho úspěšnost byla 85,71%.

Michal Slanec

Další z nováčků v extraligovém týmu získal hned od startu sezóny pevnou pozici v základní sestavě. Ve třetí obraně se mu po boku zkušeného Mariána Juráčka dařilo, přesto se mu zatím ani v jednom utkání z patnácti odehraných nepodařilo bodovat. Stejně jako spoluhráči Větrovský a Liška se objevil také v první lize v dresu Třemošné, kde si vyzkoušel i roli útočníka.

Michal Bezděk

Další hráč plzeňských obranných řad Michal Bezděk odehrál na podzim vinou nemoci "jen" jedenáct utkání a přišel také o reprezentační sraz dvacítky, který se shodou okolností konal právě v Plzni. Oproti svému o pár dní staršímu kolegovi se již zapsal do střelecké listiny jednoho z extraligových utkání a na svém kontě má celkem pět kanadských bodů.

Jaroslav Liška

Útočník Jaroslav Liška zatím nedostal v extralize tolik příležitostí, ale také již dosáhl svého prvního gólu mezi hokejbalovou elitou. V posledním podzimním utkání se trefil do sítě Karviné. Celkem má na svém kontě tři kanadské body v extralize a čtyři v první lize.