Sedm podzimních zajímavostí, které stojí za připomenutí

Hokejbal někdy přináší pěkné kombinace a parádní trefy, ale také úsměvné situace nebo různé statistické zajímavosti. Některé zvláštnosti hlavně z extraligového týmu HBC Škoda Plzeň, které přinesla podzimní část hokejbalových soutěží, si můžete připomenout v tomto článku.

Hattrick za dvě branky v podání Pavla Štulce
Pavel Štulc nejprve v sobotním duelu nasázel tři branky do sítě Opavy a následně přidal dvě trefy v zápase v Karviné. Jenže v oficiálním zápise mu byl z nedělního utkání připsán gól Ondře Kejře a borec s dvanáctkou na zádech si za dva třígólové zápasy vysloužil titul hráč víkendu a rozhovor na hokejbal.cz. V tom však musel přiznat barvu a druhého hattricku ve dvou dnech se alespoň symbolicky vzdát.

Střelec Arnet a trik s dresem
Až v posledním utkání podzimní části sezóny se útočník Jan Arnet konečně střelecky prosadil a nutno říct, že trefou, která stojí za zmínku. Po celé řadě neproměněných šancí a nastřelených tyčí zapadl do branky nepovedený pokus z poloviny hřiště. Pro Arneta to byla konečně šťastná chvilka, která však nemůže zastínit způsob, jakým na sebe upozornil v televizním utkání s týmem Dobřan, kdy při napadání protihráče u mantinelu roztrhl rukáv dresu. Obmotán lepicí páskou pak musel dohrát zbytek utkání.

Přestávková trefa Ondřeje Kejře
Po domácí prohře s Opavou na samostatná střílení byli Plzeňané nalomení a nedařilo se ani proti Karviné. Ondřej Kejř pohotovou střelou z křídla sice v závěru prvního dějství zvyšoval na 2:0, jenže radost domácích trvala jen pár vteřin. Ukázalo se totiž, že špatně nastavená časomíra začala odpočítávat přestávku již v čase 14:00. Branka tak nemohla být uznána. Nevídaná chyba ale Škodovku nezlomila a byl to právě Ondřej Kejř, který v 18. minutě dosáhl již regulérní druhé trefy a nasměroval tým k vítězství 10:1.

Dlouhé čekání mistra světa
Deset kol musel čekat na svoji premiérovou trefu v plzeňském dresu obránce Jan Pospšil. Muž, který se právě v Plzni stal v červnu mistrem světa, se od začátku sezóny sice řadil k oporám týmu, ale střelecky se mu nedařilo. Jak to tak bývá, skončil nakonec za zády brankáře ten nejméně nebezpečný pokus. Pospíšil se trefil z otočky bez přípravy. Kromě dalších zápisů do listiny střelců na sebe kmenový hráč Rakovníka upozornil v Letohradu sprintem, který bral přihlížejícím dech. Jeho průnik po křídle by s míčkem na holi nezopakoval ani Usain Bolt.

Poslední minuty a kouzlo okamžiku
V závěrech utkání, pokud je stav vyrovnaný, rozhodují maličkosti a dvě maličkosti na podzim nešlo přehlédnout. V souboji s Mostem se zaskvěl Petr Šulan. Severočeši gradovali svůj tlak a chtěli vyrovnat na 2:2, ale domácí brankář jim parádním vyhozením letícím těsně pod stropem zmařil všechny naděje a dokázal, že ve hře holí patří k úplné špičce. V Hradci králové byli naopak Plzeňané v roli týmu, který dotahoval. Na 1:1 vyrovnával v čase 44:50 kapitán Martin Kadaně.

Neprůstřelnost ukončil sám gólman
Mezi osmým a jedenáctým kolem odehráli Plzeňané čtyři utkání bez obdržené branky v řadě. A mohlo být i páté, jenže zajímavou sérii ukončil nešťastný zásah Petra Šulana, který si za svá záda srazil střelu mířící daleko od branky. Paní štěstěna v tu chvíli asi měla plzeňských nul plné zuby a nepřála ani druhý den Tomáši Semerovi. Ten sice sám nic nezpůsobil, ale jediný míček do jeho klece nasměroval neomylně nohou spoluhráč Juráček.

Kanonáda mladšího dorostu
Výsledek 17:6, který se zrodil v zápase mladších dorostenců Plzně a Vsetína, je skutečnou raritou, přesto utkání nabídlo i další zajímavost. Všech šest branek Vsetína vstřelil jeden hráč – Dalimil Zvonek, nejproduktivnější útočník soutěže. Třiadvacet branek v jednom utkání překonali ještě hráči Ústí, kteří zvítězili v Praze nad místními Ďábly 27:0 a za poslední patnáctiminutovku dokonce nasázeli hned čtrnáct gólů.