Většina soutěží má za sebou svou podzimní část

O víkendu 28. a 29. listopadu byla odehrána poslední utkání podzimní části většiny nejvyšších soutěží. Další týden zasáhne do bojů již jen A-tým v Českém poháru a B-tým v oblastní lize. Po velmi úspěšném podzimu přezimují hned tři týmy na špičce svých extraligových tabulek.

A-tým

Tým, na který je upřena největší pozornost zatím zvládá svoji roli na jedničku. Po patnácti utkáních vévodí extraligové tabulce s náskokem čtyř bodů na druhé Kladno. Plzeňané zároveň drží neporazitelnost v řádné hrací době. Všech šest bodů ztratili v samostatných stříleních, když Kladnu, Hradci a Opavě podlehli nakonec shodně 1:2. Na jaře má Škodovka sice těžší los a čeká ji většina utkání na hřištích soupeřů, ale dosud získaný náskok již zaručuje účast v play-off a pátý tým tabulky má patnáctibodový deficit.

Tabulka extraligy mužů
Kanadské bodování extraligy mužů


Starší dorost

Starší dorostenci sice na rozdíl od mužů již ve své soutěži jednou v normální hrací době prohráli, přesto mohou být se svým bodovým ziskem nad míru spokojeni. Obhájce titulu je na prvním místě, když získal 37 bodů z 45 možných. A daří se i jednotlivcům. Petr Ondra je v kanadském bodování třetí, Michal Průcha pátý.

Tabulka extraligy staršího dorostu
Kanadské bodování extraligy staršího dorostu


Mladší dorost

Mladší dorost figuruje na druhé příčce tabulky, ale má na svém kontě stejně bodů jako první Ústí nad Labem a k dobru jedno utkání. Navíc se může pyšnit stejnou zajímavostí jako A-tým, ještě totiž v základní hrací době nepoznal přemožitele. Družstvo táhne produktivní útok Strejček, Benedikt, Forejt. Každý z této trojice má průměr více než tří bodů na zápas.

Tabulka extraligy mladšího dorostu
Kanadské bodování extraligy mladšího dorostu


Starší žáci

Pod vedením nového trenéra Aleše Juriny se starší žáci drží na třetí příčce. Soutěži prozatím vévodí rival z Třemošné. Mladí Plzeňané mají ve svém kádru řadu hráčů z mladších žáků a v průběhu sezóny získali posilu v podobě brankářky Karolíny Šimůnkové.

Tabulka MČR starších žáků regionu severozápad
Kanadské bodování MČR starších žáků regionu severozápad


Mladší žáci

Nejmenší Plzeňané jsou po podzimu v tabulce pátí. Mezi jednotlivými týmy a hráči jsou však v nejmladší věkové kategorii, která má svoji dlouhodobou hokejbalovou soutěž, velké rozdíly. Škodovka má ve svém kádru řadu minižáků, takže výraznější výsledky určitě velmi mladý tým ještě čekají.

Tabulka MČR mladších žáků regionu severozápad
Kanadské bodování MČR mladších žáků regionu severozápad


Další soutěže

Zájmu fanoušků Škody Plzeň by neměly uniknout ani další soutěže. V 1. české národní lize nastupuje v týmu Třemošné celá řada hráčů Škody. Třemošné se však zatím příliš nedaří a po patnácti kolech je až na deváté příčce, na play-off ztrácí tři body.

V 2. národní lize regionu severozápad hrají dva týmy z okolí Plzně. Lépe se zatím vede Liticím, které figurují na třetí příčce. Horní Bříza je šestá.

Bez zajímavosti není ani 2. národní liga - region střed, kde za tým Rakovníka nastupuje Jan Pospíšil, který svými pěti góly přispěl k tomu, že jeho tým obsadil po podzimu čtvrté místo se stejným bodovým ziskem jako družstva na druhé a třetí příčce.

Tabulka 1. česká národní hokejbalové ligy
Tabulka 2. národní hokejbalové ligy regionu severozápad
Tabulka 2. národní hokejbalové ligy regionu střed