Derby se stalo jasnou záležitostí pro Plzeň

P L Z E Ň - Dva přesné zásahy v každé třetině a o osudu prestižního derby Plzeń - Dobřany bylo rozhodnuto. Jan Donauschachtl v brance hostujícího týmu marně vzdoroval náporu hráčů Škody, naopak Petr Šulan si díky pouhým deseti zásahům v klidu došel pro další čisté konto.

V netradiční den a v netradiční čas pro příznivce extraligového hokejbalu z Plzně a okolí.V západočeském derby proti sobě nastoupili celky Plzně a Dobřan.Začátek zápasu by velmi zostra.Lépe však do utkání vstopila Plzeň,když se prosadil v čase 5:48 po píhře Muchla Kadaně – 1:0! pLzeň pokračovala v obléhání dobřanské branky i nadále,další zářez na pažbě si připsal v poslední minutě prvního dějiství Vágner – 2:0!

Druhá třetina začala lépe pro domácí.Souhru Pavla Štulce a Adama Vágnera zakončil přesně Regner -3:0!Další akce domácích nedaly dlouho čekat.Výborný golman hostů Donauschatl držel skóre na stavu 3:0. Další změnu skóre mohl obstarat Bezděk, trefil však pouze tyč. V 21.minutě skončil s kvavým šrámem v obličeji Ondřej Kejř a v utkání skončil. Ve třiadvacáté minutě přišla první přesilová hra utkání, domácí se usilovně snažili početní výhodu využít jenže to se nepodařilo.V největší šanci vychytal hostující golman Lendla. Ihned po skončení početní výhody se domácímu celku naskytla po strkanici další početní výhoda. V té vstřelil branku domnácí Bezděk, rozhodčí kvůli posunuté brance rozpažil.Plzeň však dostala další početní výhodu. Domácí nastřelili tyčku a další střely lapil Donauschatl.Plzeň se prosadila znovu v poslední minutě, od modré vypálil Kadaně a rozvlnil síť po čtvrté - 4:0!

Začátek třetí třetiny byl opatrný z obou stran. Ve 34.minutě přišla první početní výhoda i pro hosty. Dobřanům se nedařilo překonat obranu nebo Šulana.Dobřany se neprosadili a tak znovu přišel tlak ze strany domácího celku.Škodovce se naskytla další přesilovka v sedmé minutě poslední třetiny.Domácí potvrdili, že patří mezi nejlepšími ve využívání přesilových her. Přání fanoušků na patý gól vyslyšel Lendl – 5:0!Ve čtyřicáté minutě Dobřany roztočili kolotoč před Šulanem a ten semaforem zastavil.Dobřany si vybrali oddechový čas, ale zbytek přesilovky už zužitkovat nedokázali.Domácí využili další přesilovku, Muchl vybojoval míček a naservíroval ho mezi kruhy na volného Pospíšila – 6:0! V posledních vteřinách měli domácí další přesilovku, tu už však nevyužili. To je však už nemusí mrzet.