Nečekal jsem, že budeme tak vysoko, říká Ondřej Kejř

Po šesti odehraných kolech je nejproduktivnějším Plzeňanem Ondřej Kejř. Reprezentační útočník nasbíral 16 bodů za 6 branek a 10 asistencí, čímž se výrazně podílí na povedeném začátku extraligové sezóny. Přestože sám takový start nečekal, o příčinách má jasno: „Oproti minulému podzimu jsme hodně posílili. Jak na pozici brankářů, tak hráčů.“

Vstup do sezóny se týmu vydařil na jedničku. Jste překvapen, že zatím tak jasně vládnete extralize?
Určitě mne to překvapilo. Nečekal jsem, že budeme první a ještě s poměrně velkým náskokem. Na druhou stranu to ale takové překvapení není. Protože jsme třeba oproti minulému podzimu hodně posílili. Máme dva kvalitní gólmany, kteří zatím chytají výborně, a přišlo několik kvalitních hráčů. Navíc můžeme těžit z náročné letní přípravy, i když ta nám dala stejně zabrat i loni.

Daří se i vám osobně a vlastně celé elitní pětce. Nasbírat v šesti utkáních šestnáct kanadských bodů je velmi dobrá vizitka…
Dostávám hodně času na hřišti a hlavně naše formace chodí na přesilovky, ze kterých dáváme dost gólů. Ale nejde říct, že by vše leželo jen na nás. I další pětky hrají dobře a pomohou nám brankami ze hry v pěti proti pěti.

Hlavně kvůli zraněním se zatím složení první lajny úplně neustálilo. Jak se vyrovnáváte s neustálým střídáním centrů a druhého křídla?
Samozřejmě jsem nejvíc sehraný s Markem Lendlem, ale Pavel Štulc je velmi dobrý centr, i když typově odlišný. Naše výsledky a statistiky ukazují, že spolupráce funguje, ať už hraji s kýmkoliv. Navíc máme za sebou Martina Kadaněho, kterého se snažím často hledat. On je výborným střelcem od modré čáry a na řadě branek má velký podíl.

Negativním rysem hry celého týmu jsou pomalé vstupy do utkání. Čím to, že se nedokážete hned na začátek správně nabudit?
Třeba po utkáních na Moravě jsme si mysleli, že už to půjde samo a Most nás zaskočil. Chvíli nám trvá, než se pak dostaneme do zápasu. Ale vždy jsme to zvládli. Štve nás, jak hrajeme špatně, a to nás nakopne.

Jak zatím snadný průchod sezónou na mužstvo působí? Není po utkání, jako bylo to v Karviné, těžší hledat motivaci pro další duely…
To určitě ne, já osobně se těším na každý zápas. Hraji hokejbal hlavně pro zábavu, ale samozřejmě chci vyhrávat. Na extraligové úrovni se musí hrát pořád naplno, potom si můžete dovolit předvádět takové akce, jaké se nám dařily právě v Karviné.

K tomuto utkání se váže kuriózní situace, kdy jeden z vašich gólů byl připsán Pavlu Štulcovi a ten tak snadno přišel k hattricku…
My jsme s Pavlem byli domluveni. On teď dostane odměnu z kasy a dá mi polovinu. (smích)

V sobotu hrajete na Kladně. Čeká vás po Mostu další extraligový favorit. Jak se na souboj s týmem, ve kterém je řada reprezentantů, těšíte?
Není rozdíl, jestli nastupujete proti reprezentantům nebo komukoliv jinému. Samozřejmě prohodíme před zápasem pár slov, ale pak už se vnímáme jako protihráči. Na Kladně chceme opět uspět. Je to prestižní zápas, proti loňskému mistrovi a týmu, který je i letos hodně vysoko.

Před sezónou byly čtyři týmy tipovány na favority soutěže. Zatím se tyto prognózy naplňují. Je opravdu rozdíl mezi Plzní, Mostem, Hradcem, Kladnem a zbytkem extraligy?
Tabulka to tak ukazuje a zatím tomu odpovídá i předváděná hra. Hradec i Most v Plzni dokázali, že jsou naprosto vyrovnanými soupeři. Uvidíme, co předvede Kladno. Každopádně my jsme teď první a doufám, že to tak zůstane co nejdéle.