Hodnocení víkendu: Vydařený vstup do nejvyšších soutěží

Hned dvěma týmům Škody se podařilo získat plný počet bodů v úvodním soutěžnínm dvoukole. V lochotínské hale se představily týmy z východních Čech a vesměs odjížděly domů s prázdnou. Vyloženě se nedařilo jen B-týmu, který si ve svém jediném zápase nepřipsal ani bod.

A-tým

Největší pozornost na sebe o víkendu poutal sobotní zápas A-mužstva s loňským finalistou Hradcem Králové. Hráči s mečounem na prsou podali v tomto duelu parádní výkon a odměnou jim byly tři body a jednoznačná výhra v poměru 6:2. Nedělní souboj mužů s Letohradem pak přinesl trochu odlišnou hru než v sobotu, Plzeńané se na výhru více natrápili, přesto po výsledku 5:2 zůstaly další tři body doma.

HBC Škoda Plzeň - HBC Autosklo H.A.K. H.Králové 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
HBC Škoda Plzeň - SK OEZ Testa Letohrad 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Starší dorost

Stejně dobře jako A-tým začal i starší dorost, který nejprve v sobotu zdolal své vrstevníky z pardubické Alfy 6:4 a o den později díky střeleckému uragánu ve druhé části hry zvítězili 7:3 nad Letohradem.

HBC Škoda Plzeň - HBC Alfa Pardubice 6:4 (1:1, 4:1, 1:2)
HBC Škoda Plzeň - SK OEZ Testa Letohrad 7:3 (2:2, 1:1, 4:0)

Mladší dorost

Naopak "jen" se třemi body se museli spokojit mladší dorostenci, kteří se stejným soupeřem jako starší dorost v sobotu hráli nerozhodně 4:4 a navíc prohráli v penaltách. V neděli pak naopak po výsledku 2:2 předvedli zlepšení v samostatných stříleních a získali dva body.

HBC Škoda Plzeň - HBC Alfa Pardubice 4:5ss (1:2, 1:1, 2:1)
HBC Škoda Plzeň - SK OEZ Testa Letohrad 3:2ss (1:1, 0:0, 1:1)

B-tým

Nejhorší víkend ze všech týmů prožilo béčko v oblastní lize, když nestačilo na tým SK Boytronic Plzeň a podlehlo mu 1:3. Loňský vítěz soutěže tak nevykročil za obhajobou zrovna nejlépe.

HBC Škoda Plzeň "B" - SK Boytronic Plzeň 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)