Další úspěšný víkend

Celkem pět utkání s moravskými celky a bilance víkendu je velmi příjemná - 14 získaných bodů!

Po dvou hubenějších letech prožívá plzeňský A-tým výsledkovou i výkonnostní renesanci. Po třetině základní části patří Škodovce třetí místo v extraligové tabulce. Ve víkendovém dvojkole se Západočeši dokázali srovnat s rolí favorita. Oba moravské soupeře přesvědčivě porazili. Více opět v sekci A mužstvo.

Oba dorostenecké týmy se v sobotu představili ve Vsetíně a oba ukořistili po třech bodech. Nejprve jako tradičně zahájili svoje utkání mladší dorostenci. Konečné vítězství se nerodilo lehce. Vsetínští hráči začali pěkně zostra a už v páté minutě se ujali vedení. Když v jedenácté minutě přidali druhou branku, nevypadalo to s plzeňskými ambicemi vůbec dobře. V úvodní části vsetínští hráči hosty přehrávali a dostávali se často do přečíslení. Do druhé třetiny vstoupilo naše mužstvo ve zredukované sestavě a výsledek se brzy dostavil snížením Jakuba Kalabzy (O. Jindra) na 2:1. Zlepšená hra měla vzestupnou tendenci. Na začátku posledního dějství vyrovnal Erik Strejček (L. Hofmeister) apět minut před koncem korunoval svůj dobrý výkon vítěznou brankou Johan Šindelář. Závěrečný tlak domácího mužstva i díky brankáři Davidovi Fléglovi změnu skóre nepřinesl.

V ten samý den vybojovali starší žáci další body v nové hale. Soupeřem jim byl celek Karlových Varů a naše mužstvo si s chutí zastřílelo. První utkání skončilo 15:2 (Pechoušek 3, po dvou brankách Mach, Lang, Roub, Hnízdil a Pauer, jeden gól - Miko, Kořínek. I ve druhém zápase slavili vysoké vítězství Plzeňáci. Na výsledku 11:0 se brankově podíleli Pechoušek, Roub, Hnízdil a Kořínek dvěma góly. Branku vstřelili i Lang, Miko a Pauer. Tým je v tabulce na druhém místě.

Moravskou misi má za sebou i starší dorost. V sobotu nastupoval do utkání ve Vsetíně se snahou odčinit neúspěšné představení v domácím utkání s Letohradem. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný a bez branek. Pak se Škodě naskytla první přesilovka utkání a Martin Jareš prostřelil vše co stálo míčku v cestě. Další přesilovka znamenala opět branku. Jejím autorem byl Zdeněk Mužík. Soupeř sice snížil, ale v poslední minutě potvrdil výhru lobem do opuštěné branky Jarda Liška. Nedělní souboj v Karviné začal nepříjemně. Střelec poslední sobotní branky neúmyslně zasáhl na buly obličej soupeře a následoval pětiminutový trest. Plzeň oslabení přežila a díky Petrovi Gřonkovi šla do vedení. Karviné stačilo ve druhé části pouhých 10 vteřin na srovnání. Škoda šla opět do vedení v přesilovce brankou Tomáše Vorála. Soupeř ale ještě do konce třetiny srovnal. Navíc se opakovala situace z úvodu druhé třetiny. Po dvaceti vteřinách posledního dějství strhla Karviná vedení na svoji stranu. Dvě a půl minuty před koncem Severomoravané zvýšili na 4:2. Dvě minuty před koncem dostala Plzeň trest za vyhozený míček brankářem. Za patnáct vteřin padla branka, ale do opačné sítě. Pavel Henrich proměnil svůj únik ve třetí gól. Po další půlminutě se síly srovnaly a plzeňskou power play korunoval vyrovnávací brankou Michal Průcha. Tentýž hráč proměnil rozhodující penaltu a zisk cenných dvou bodů.