Zbytečná kaňka na jinak vydařeném podzimu

Přesto, že A mužstvo získalo za poslední tři roky nejvíce bodů v podzimní části a přezimuje na třetím místě extraligové tabulky závěr podzimu se týmu vůbec nepovedl. V sobotu 6. prosince totiž vystavila rezerva Mostu stopku do finálového turnaje Českého poháru. Porážka 0:1 musí mrzet o to více, že tým zdaleka neudělal na severu Čech pro postup maximum. V nasazení a přesvědčivosti totiž první dvě třetiny dominoval soupeř. Tlak, který přišel v poslední části nestačil na vstřelení ani jediné branky. Plzeňský tým tak bude v polovině února chybět ve finálové osmičce.

Nedařilo se ani žákům, kteří na domácím hřišti dvakrát podlehli svým vrstevníkům z Dobřan. Především v prvním utkání, které skončilo 0:1 mohou hráči litovat neproduktivní koncovky. Druhý zápas skončil s výsledkem 0:3.

Naopak podzimní vítězné tažení Oblastní ligou zakončilo béčko výhrou nad rezervou Litic výsledkem 12:4. Zápas měl téměř jednoznačný průběh. V páté minutě druhé třetiny byl stav již 7:0, ale soupeř dokázal po výrazném zvolnění tempa snížit až na 4:7. Teprve poté hráči Škody opět zařadili vyšší rychlostní stupeň a nasázeli Liticím dalších pět branek. Byla to zároveň první dvouciferná výhra plzeňské zálohy v Oblastní lize.