Ztracený zápas A týmu může mrzet...

Výtečně rozehrané první utkání semifinálové série s kladenským KEBem mělo nakonec mizerný výsledek. A v neděli se zřejmě závěr předchozího duelu na týmu výrazně projevil. Kladno vede v sérii 2-0 a více o zápasech v sekci A tým.

Starší dorostence čekal v semifinále další neméně zdatný soupeř - HBC Vsetín. Valaši překvapivě přešli přes favorizovanou Karvinou a svoji kvalitu potvrdili i v Plzni. Oba duely byly dramamtické až do posledních okamžiků. V sobotu nepodal domácí tým optimální výkon. Navíc mužstvu chyběl nemocný střelec Michal Průcha. Roli střelce však převzal Pavel Henrich, který dvakrát překonal hostujícího brankáře. Podruhé to byla střela v šesté minutě prodloužení, která rozhodla o vítězství Škody. Ta v polovině utklání vedla již 3:0, ale Vsetín dokázal vyrovnat. Dvě branky dal ve vlastním oslabení. V neděli už domácí svého soupeře s výjimkou úvodu třetí části přehrávali. Tým mohl o vítězství rozhodnout především ve druhé třetině, ale žádná z řady šancí, které si Plzeňané vypracovali naskončila gólem. Soupeř v závěru zkusil hru bez brankáře, které Škoda odolala a veze si tak k odvetám důležité dva body za oba vyhrané zápasy. Plzeň - Vsetín 4:3 pp (2x Henrich, Ondra, Liška), 2:1 (Henrich, Průcha)

Velmi dobře si opět počínali starší žáci, kteří v sobotu dvakrát porazili Elbu Ústí n. Labem. Nejprve 6:1 (3x Forejt, 2x Vodrážka, Kunzmann) a odpoledne 5:3 (4x Forejt, Švarc). Tým si upevnil druhou pozici ve skupině Severozápad, kterou by měl již do konce soutěže uhájit. Ta mu s přehledem zaručuje účast na jednom ze semifinálových turnajů.

V posledním zápase základní části byli úspěšní i hráči B týmu. Výsledkem 13:1 nad karlovarskými Vikingy tým potvrdil svoje vítězství v základní části soutěže. Ve čtvrtfinále čeká béčko plzeňská SHC Viktoria.